U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Drekrace 2016

 

16 oktober 2016; Nederland beleeft een heuse Indian Summer “A period of unseasonably warm, dry weather that sometimes occurs in autumn in the Northern Hemisphere”; Het is al herfst hoor en dan wil je drekracen, warme appeltaart of erwtensoep eten. Toch…..??

Gisteren tijdens het opbouwen van het parcours leek het inderdaad iets herfstigs, maar opnieuw staat de zon volop aan een strakblauwe hemel de vijfde editie van de Drekrace Recreatieoord Binnenmaas in schilderachtige kleuren te belichten.

Toch is de opkomst wat voorzichtig, wellicht vanwege de herfstvakanties of vanwege grote obstacle runs in de regio (nou ja “regio”; Amsterdam en/of Biddinghuizen is niet echt naast de deur. Het Recreatieoord wel!).

Half 10. Altijd leuk, de kidsrun. Al dan niet geholpen door ouders / grootouders gaat de jeugd de uitdaging aan. Gegiechel klinkt totdat de eerste sloot opduikt. Oeps, best een diepte en eenmaal aan de afdaling richting het koude water begonnen is er geen weg terug. Toch, heldhaftig als ze zijn, blijft er niemand op de kant staan en gaat de race verder naar de technische obstakels en daarna de finish.

 

Kids in de slootKids in de sloot

 

Technische obstakelsTechnische obstakels

 

Daarna komen de 3 km en de 5 km run aan de beurt. Normaal gesproken leg je zo’n afstand gemakkelijk binnen een half uurtje af, maar de Hoeksche Waardse drek maakt het allemaal een stuk zwaarder. Een flinke portie plezier er bij en je bent zomaar een uurtje onderweg. Geen last van extreme kou of zo, gewoon een unieke run in een prachtig decor en even lekker sportief weg van de standaard weekend beslommeringen.

 

 

Het betere slotenwerkHet betere slotenwerk

 

Prijzen zijn er ook te verdienen. In navolging van de succesformule van de Jaarmarktloop, ook hier weer streekproducten zoals aardappelen, uien en Hoeksche chips.

 

Een helpende handEen helpende hand

 

Als iedereen weer gedoucht (wel koud!) en weer warm aangekleed naar huis is vertrokken en slechts nog modder en zand het unieke karakter van de drekrace verraden, is het tijd om de kleedkamers en douches schoon te soppen.

 

Richting finishRichting finish

 

Team 92 kan nu aan de bak!! Teamleden?? Zo die zijn gelijk met de racers vertrokken. Slechts “De vrienden / vriendinnen van…” zijn nog over.

Tja dan doen wij het maar.

 

De Vriendinnen van...........De Vriendinnen van...........

 

Toch was het weer een succesvol Binnenmaas Run for Life evenement. Volgend jaar weer!!

 

Binnenmaas Run for Life bedankt de organisatoren Peter en Heleen en ook het Recreatieoord Binnenmaas voor het mogen gebruiken van de schitterende faciliteiten.

 

Recreatieoord BinnenmaasRecreatieoord Binnenmaas

.

Kijk voor meer foto's op onze facebook pagina.

 

 Uitlagen 2016:Uitslagen 2016Uitslagen 2016